arrow_drop_up arrow_drop_down
spreker-leiderschap

Spreker, Lezing: 

Leiderschap in Organisaties

Meer informatie over Spreker Leiderschap? Lezing Leiderschap, klik hier

Aanvraag >>

"Management krijg je, leiderschap kun je nemen."

Er zijn twee grote ontwikkelingen die iedere organisatie, ongeacht sector en ongeacht grootte, momenteel aangaan. Allereerst is dat de noodzaak tot innovatie, in kunnen spelen op de veranderende wereld. Daarnaast de urgentie om een aantrekkelijke cultuur te hebben die medewerkers boeit en bindt. Deze twee ontwikkelingen vragen continue verandering en leiderschap in organisaties. Dit begint bij persoonlijk leiderschap bij alle professionals want, management moet je krijgen maar leiderschap kunnen je pakken.

  • Lezing: Persoonlijk Leiderschap (voor medewerkers, uit te breiden tot workshop)

Voor dat je leiding kan geven over anderen moet je eerst goed leiding kunnen geven over jezelf. Leiderschap begint dus met persoonlijk leiderschap en hierbij is het essentieel om te weten wie je bent als persoon, wat je wil en hoe je dit kan realiseren. Resultaat hiervan is dat je congruent bent, datgene wat je doet is in lijn met wie je bent, met wat je zou moeten doen. Gevolg van congruentie is veel meer motivatie in het werk, creativiteit om werk te verbeteren en inzichten in hoe het samen nog beter te doen. Daarnaast zijn er twee eigenschappen cruciaal om dit in de praktijk te brengen, pro-activiteit en positiviteit. Pro-activiteit is bewustwording, weten dat de regie bij jou ligt en bewust zijn van de noodzaak van handelen om iets te bereiken. Pro-actief zijn helpt je doelen te stellen en te herkennen. Positief zijn is een eigenschap die helpt om doelen te bereiken door creatief- en vanuit meer samenwerking doelen aan te vliegen. Een positieve mindset maakt een werkomgeving dat effectiever en productiever.

  • Lezing: Dienend Leiderschap (voor leidinggevenden en management)

Goed leiderschap is niet altijd even gemakkelijk te duiden. Echter, een onmisbare eigenschap voor leiderschap is moed. Moed om niet alleen de juiste beslissingen te nemen maar vooral door voor keuzes te gaan staan die gemaakt moeten worden. Er moeten keuzes gemaakt worden ten behoeve van organisatiedoelstelling met de belangrijke kanttekening dat dit medewerkers niet mag schaden op de lange termijn. Uit onderzoek blijkt dat leidinggevenden geneigd zijn om eerder te kiezen voor organisatiedoelstelling en het perspectief van medewerkers te vergeten. Hierdoor blijft top-down organiseren in stand. Uitdaging is als leidinggevende vooral vanuit je medewerkers te denken. Goed leidinggeven is namelijk niets anders dan constant de vraag stellen, hoe kan ik mijn medewerkers mobiliseren om zo goed mogelijk hun werk te doen. Dit is essentieel gezien de vele veranderingen die organisaties doormaken. Leiders in organisaties zijn voor 70% verantwoordelijk voor het slagen van veranderingen vanwege het vertalen van een verandering naar concrete gedragingen en het laten zien van voorbeeldgedrag. Daarnaast is de grote uitdaging van management om succesvol te kunnen blijven innoveren. Veel professionals raken hogerop in een organisatie vanwege conformisme. Dit staat vaak haaks op processen die nodig zijn om te innoveren. Dus non-conformistisch leiderschap is vereist voor constante innovatie.

In de lezing rondom leiderschap staat bovenstaande twee thema’s centraal. Hoe zorgt management er enerzijds voor dat medewerkers betrokken zijn en initiatief nemen en anderzijds dat veranderingen slagen en innovatie wordt gestimuleerd.

Elke organisatie is anders en ik wil zo goed mogelijk aansluiten op de huidige situatie én wens van jouw team, bedrijf of congres. Als je contact opneemt kijken we samen hoe ik van waarde kan zijn voor een blijvend resultaat.

Complimenten

"Arjen brengt energie in de zaal, zorgt voor een ontspannen sfeer en durft te confronteren op een manier waarop hij goed de aandacht vast weet te houden maar zonder dat het ongemakkelijk wordt."

Emke Daniels - HR Top 100

"Een inspirerend verhaal! Wat een super goeie leuke simpele voorbeelden om 'de wereld beter te maken'. Allemaal voorbeelden die ik ook weer kan gebruiken bij mijn werkzaamheden. Eigenlijk weet je het wel, maar als iemand het dan op zo'n leuke manier vertelt, word je toch weer wakker geschud."

Irene Mulder - De Rotterdamse Zorg

"Arjen Banach weet energie, dynamiek en content op een pakkende manier te verbinden. Tijdens zijn vermakelijke lezing zet zijn energiek attitude je aan tot een grote glimlach, tot een actieve houding om gelijk aan de slag te gaan met de materie en bovenal tot nadenken. Met veel plezier en interesse!"

Jan Buitendijk - AstraZeneca

"Bij ABN AMRO wilde ik een inspiratiemiddag organiseren voor leidinggevenden. Via via, kreeg ik de naam van Arjen Banach door en uiteindelijk zijn we met hem in zee gegaan voor een uur vol humor en energie gericht op 'het leven bij de bank' . De woorden; professioneel, grappig, ambitieus schieten me te binnen als ik aan Arjen denk."

Bianca Fernandez - ABN AMRO

"Arjen geeft energie. Samen met zijn visie op persoonlijk leiderschap en werkgeluk maakte hij inspiratiedagen tot een groot succes. Net zo gemakkelijk lukt het Arjen om zijn visie en kennis in te zetten voor praktische adviezen voor organisatie, teams en medewerkers. Hij heeft ons met energie op weg geholpen onze strategie tot leven te brengen."

Ria Schuurman - Cosis (zorg)

Wil je een aanvraag doen of graag telefonisch contact voor meer informatie? 


Stuur een bericht, laat je gegevens daarin achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op om samen met jou te kijken of er een goede match is tussen jouw organisatie of congres en Arjen als spreker.

Ook als Arjen niet de juiste spreker is, hij heeft een groot netwerk met collega-sprekers die hij zou kunnen aanraden. 

We raden aan om zo snel mogelijk een datum voor een mogelijke aanvraag door te spelen zodat er een optie in de agenda kan.