Creëer vernieuwing!

Voor organisaties en teams die dé volgende stap willen zetten richting duurzame vernieuwing voor meer bevlogen medewerkers én innovatie.

Hét vervolg op de Keynote

Meer dan ooit is bruisende organisatiecultuur bepalend voor het succes van een organisatie. In turbulente tijden waarin organisaties gedwongen worden te innoveren zijn bevlogen medewerkers goud waard. De sleutel hiertoe is een cultuur die medewerkers inspireert hun beste werk te laten zien en ze in staat stelt om zelf met vernieuwing te komen. Maar, hoe creëer je een omgeving die gaat van voortgang naar vooruitgang?

Als vervolg op de keynotes van Arjen Banach, voor een duurzaam en blijvend resultaat in organisatie en teams,  komt hij met een Masterclass Vernieuwing. Een bewezen methodiek die teams in staat stelt cultuur te creëren die zorgt voor bevlogen medewerkers en hun ook in staalt stelt te excelleren in werk

Meer informatie >>

"Verandering wordt alleen gedragen door medewerkers als het is aangedragen."

Arjen Banach

Leer van de cultuur van de beste werkgevers van Nederland

Ontdek de wetten van inspirerend werkgeverschap voor talent

Creëer de omgeving waarin vernieuwing dagelijks ontstaat

Masterclass in 5 stappen

#1: Het Speelveld

De eerste stap is het ontdekken hoe werk is georganiseerd in de organisatie, oftewel hoe ziet de organisatiecultuur er uit? Cultuur is namelijk - bedoeld of onbedoeld - overal aanwezig. Uit welke facetten bestaat cultuur, in hoeverre is het maakbaar en hoe beïnvloedt het de motivatie en energie bij alle medewerkers

#2: De Regisseur

Om een positieve verandering te kunnen bewerkstelligen binnen jouw organisatie heeft iedere collega een verantwoordelijkheid. Maar, iedereen kan de initiator zijn van vernieuwing. De wetten van persoonlijk leiderschap geven inzicht in hoe meer grip te krijgen om cultuur en hoe iedere medewerker de regie kan nemen ten aanzien van verandering.

#3: De Ontdekking

Als medewerkers weten hoe cultuur werkt en inzicht hebben in hoe iedereen vernieuwing kan bewerkstelligen is het tijd om de eerste stappen te zetten in het creëren van een betere werkbeleving. Niet door een voorgekauwd programma de organisatie in te slingeren maar door te ontdekken waar de uitdagingen liggen in de organisatie op zoek te gaan naar achterliggende oorzaken.

#4: De Expeditie

Er bestaat geen gouden formule om van voortgang tot vooruitgang te komen in een constant veranderende werkomgeving. Verandering ontstaat door experimenteren. Door zoveel mogelijk te doen en te monitoren wat werkt en successen te delen. Doen is namelijk de beste manier van denken.

#5: De Overwinning

Veranderingen slagen pas als gedrag mee verandert. Het is dus zaak om te zorgen dat we in de werkomgeving een duurzame gedragsverandering teweeg brengen. Uiteindelijk zorg je hiervoor door niet alleen veranderingen positief te stimuleren bij collega's maar vooral ook door belemmeringen weg te nemen. Zo ontstaat een blijvende verandering van de cultuur.

Masterclass: De Spelregels

Wat het gaat opleveren…

Als doen de beste manier is van denken en antwoorden komen door in beweging te zijn dan is dat wat we gaan creëren, beweging. In de sessie(s) worden medewerkers geïnspireerd over hoe anders kan en vervolgens uitgedaagd om dit ook echt in de praktijk te gaan brengen. De uitkomst is een eigen methode, speciaal ontwikkeld door en voor het team, die is ontstaan uit experimenteren.

De Cultuur van de Masterclass...

Als we streven naar een bruisende en energieke organisatiecultuur dan is de Masterclass ook energiek. Verwacht geen rustig hoorcollege waarin de toehoorders lekker onderuitgezakt in hun stoel kan blijven zitten. Hoe hoger de energie hoe meer ontvankelijk medewerkers zijn voor inspiratie en hoe eerder ze geneigd bent er ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen.

Voor wie...

De Masterclass is speciaal ontworpen voor teams en organisaties die een cultuur willen creëren:

  • Waarin veranderingen geen vervelende must meer zijn maar een uitdagende kans
  • Waarin innovatie in dagelijkse werkzaamheden terugkomt
  • Waardoor medewerkers meer energie krijgen van dagelijkse werkzaamheden
  • Die talent daadwerkelijk boeit en bindt

Contact >>

Irene Mulder - Rotterdamse Zorg

Wat een inspirerende verhalen!  Supergoede en toch simpele voorbeelden om 'de organisatie beter te maken'. Allemaal methodes die ik ook weer kan gebruiken bij in mijn werk. Eigenlijk weet je het wel, maar als iemand het dan op zo'n leuke manier vertelt, word je toch weer wakker geschud.

André Duijkers - Remind

De sessies die Arjen begeleid zijn een mooie en inspirerende manier om op een constructieve manier aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling én die van het team waarin je samenwerkt. Door de sessies hebben elkaar weer veel beter leren kennen. Een aanrader voor iedere organisatie!

Jan Buitendijk - AstraZeneca

Arjen Banach weet energie, dynamiek en content op een pakkende manier te verbinden. Tijdens zijn sessies zet zijn energiek attitude je aan tot een grote glimlach, tot een actieve houding om gelijk aan de slag te gaan met de materie en bovenal tot nadenken. Met veel plezier en interesse!

Wil je een aanvraag doen of graag telefonisch contact voor meer informatie?


Stuur een bericht, laat je gegevens daarin achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op om samen met jou te kijken of er een goede match is tussen jouw organisatie en Arjen als spreker.

We raden aan om zo snel mogelijk een datum voor een mogelijke aanvraag door te spelen zodat er een optie in de agenda kan.


[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Te weinig resultaat? Geld terug!

De Masterclass is gebasseerd op wetenschappelijke studies en vele best-practices uit het nationale en internationale werkveld op het gebied van Employee Experience en Innovatie. Het doel is om beweging te creëren in jouw organisatie die leidt tot duurzame vernieuwing. Het is altijd mogelijk dat ondanks de investering resultaten achterblijven. In dat geval, omdat we geloven in de methodiek, geld terug!