Spreker 

Duurzame Inzetbaarheid

Wat is Duurzame Inzetbaarheid? Waar bestaat het uit

en hoe pas je dit toe in je organisatie?

"Maak Duurzame inzetbaarheid concreet met energie"

Door de vele veranderingen in organisaties komt de prestatielat en werkdruk steeds hoger te liggen. Dit vraagt wat van het gedrag dat medewerkers laten zien. Organisaties die in een turbulente wereld nog succesvol willen zijn weten dat ze afhankelijk zijn van de prestaties van medewerkers.

Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid laat Arjen Banach zien dat investeren in de inzetbaarheid van professionals gaat transformeren van onderscheidende factor naar absolute must. In de Lezing Duurzame Inzetbaarheid maak je kennis met de absolute wetten van het boeien en binden van medewerkers in de wereld van nu.

  Arjen Banach als Spreker Duurzame Inzetbaarheid

In de Lezing Duurzame Inzetbaarheid (of training duurzame inzetbaarheid) gaan we ontdekken aan welke knoppen er gedraaid kan worden om duurzame inzetbaarheid te vergroten. Belangrijke realisatie is dat er voor duurzame inzetbaarheid geen one-size-fits-all model is. Iedere organisatie is anders, heeft een andere cultuur en medewerkers hebben andere behoeften. Spreker Duurzame Inzetbaarheid Arjen Banach doet al jaren onderzoek naar organisaties die opvallen vanwege hun cultuur en medewerkers centraal zetten in hun strategie. Wat kunnen we leren van deze organisaties, wat zijn de best practices op gebied van duurzame inzetbaarheid en waar blijken professionals écht behoefte aan te hebben in werk? Kortom: wat is de kunst van het binden en boeien van medewerkers? De lezing is een combinatie van inspiratie en activatie. Inspiratie over hoe organisaties weer energie los kunnen maken in medewerkers en activatie door samen te kijken hoe deze inspiratie vanaf morgen geactiveerd kan worden in de organisatie.

 • Inspiratie door Duurzame Inzetbaarheid concreet te maken
 • Activatie door het geleerde gelijk in de praktijk te brengen
 • Interactie, humor en energie!

Lezing aanvragen? 

Wat is Duurzame Inzetbaarheid?

Ondanks de enorme technologische revolutie waarin organisaties opereren is het succes van organisaties nog steeds het resultaat van menselijke prestaties. Duurzame inzetbaarheid is een terminologie die wordt gebruikt voor de inzet die organisaties doen om hun personeel gezond en energiek te houden. Hoe duurzamer inzetbaar de medewerkers, hoe beter de geleverde prestaties. Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid maakt Arjen Banach graag een vertaling. Als jij aan het einde van een dag aan een medewerker vraagt of hij of zij vandaag duurzaam inzetbaar was dan word je raar aangekeken. Opmerkelijk, wat duurzame inzetbaarheid wordt juist geïnitieerd voor medewerkers. In de lezing Duurzame Inzetbaarheid wordt het begrip daarom doorvertaald naar energie. Energie is de bron van duurzame inzetbaarheid en een stuk concreter, iedere professional kan zich uitdrukken in energie en nagaan of werkzaamheden energie geven of juist kosten. Wat is Duurzame Inzetbaarheid? Het is de energie die nodig is om werkzaamheden te kunnen doen.

Het boeien en binden van medewerkers...

De betrokkenheid van medewerkers bij hun organisatie is een cruciaal onderdeel van Duurzame Inzetbaarheid. Het ‘Hoe boeien en binden van medewerkers’ is om die reden een belangrijk vraagstuk. Als organisatie wordt het steeds belangrijker om een cultuur te creëren waardoor medewerkers energie krijgen van werkzaamheden en waardoor ze trots zijn op hun werkgever. Steeds meer organisaties zetten medewerkers centraal, laten zien dat het boeien en binden van medewerkers mogelijk is en trekken hierdoor moeiteloos talent aan.

Waarom is Duurzame Inzetbaarheid belangrijk?

Wie zijn, als het er op aankomt, degenen die het succes bepalen van een organisatie. Wie maken het grootste verschil in de waarde die je levert? Dat zijn zonder meer de medewerkers. Wat we echter in veel organisaties terugzien is dat er de laatste jaren te vaak keuzes zijn gemaakt ten behoeve van de klanten en de omzet maar die ten koste gingen van medewerkers. Gevolg is dat de bevlogenheid onder medewerkers in organisaties historisch laag ligt. Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid maakt Arjen Banach duidelijk dat organisaties meer dan ooit moeten handelen om te zorgen dat medewerkers weer energie krijgen van werkzaamheden. Als je het binden en boeien van medewerkers niet beheerst zijn ze weg. Of de werkdruk wordt te veel of ze kiezen voor een andere werkgever. In de Lezing Duurzame Inzetbaarheid leer je hoe je bouwt aan een toekomstgerichte cultuur waar het bruist van de energie.

Complimenten

"Een inspirerend verhaal! Wat een super goeie leuke simpele voorbeelden om 'de wereld beter te maken'. Allemaal voorbeelden die ik ook weer kan gebruiken bij mijn werkzaamheden. Eigenlijk weet je het wel, maar als iemand het dan op zo'n leuke manier vertelt, word je toch weer wakker geschud."

Irene Mulder - De Rotterdamse Zorg

"Voor de Employer Branding Summit van Recruiters United hebben we gekozen voor Arjen Banach omdat zijn kennis en ambitie naadloos aansloten bij het thema van dit event. En dat was een goede keuze; met veel plezier met hem samen gewerkt!"

Nicoline van Mulken - Recruiters United

Tijdens onze ontbijtsessie voor bijna 100 HR professionals lukte het Arjen de ogen te openen waar het gaat om het belang van employer branding bij vooral de millennial. Met veel enthousiasme en interactie bracht hij een positieve energie in de zaal en door concrete voorbeelden te benoemen wist hij de bezoekers te inspireren.

Leon Klompstra - NDC Mediagroep

"Arjen geeft energie. Samen met zijn visie op persoonlijk leiderschap en werkgeluk maakte hij inspiratiedagen tot een groot succes. Net zo gemakkelijk lukt het Arjen om zijn visie en kennis in te zetten voor praktische adviezen voor organisatie, teams en medewerkers. Hij heeft ons met energie op weg geholpen onze strategie tot leven te brengen."

Ria Schuurman - Cosis (zorg)

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Duurzame Inzetbaarheid in elke branche

Iedere organisaties is aan verandering onderhevig wat druk legt om de duurzame inzetbaarheid. Per branche zijn de uitdagingen rondom duurzame inzetbaarheid echter verschillend. Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid hanteert Arjen Banach altijd maatwerk. Door de lezing Duurzame Inzetbaarheid zo goed mogelijk te laten aansluiten op de organisatie, haar uitdagingen en de sector waarin wordt gewerkt wordt de kans aanzienlijk vergroot dat de inzichten worden vertaald naar acties in de praktijk. Duurzame inzetbaarheid in de zorg onderscheidt zich van duurzame inzetbaarheid in het onderwijs. Allen hebben ze hun eigen uitdaging en daar legt Arjen Banach de accenten tijdens zijn presentaties.

  Duurzame Inzetbaarheid in de zorg

Een van de sectoren waar een steeds grotere druk wordt gelegd op duurzame inzetbaarheid in de zorg. Door de vele veranderingen zijn de verzuim en verloop cijfers historisch hoog, medewerkers blijken de alsmaar hoger wordende werkdruk nauwelijks aan te kunnen. Niet verwonderlijk dat er een schreeuwend tekort is aan mensen in de zorg. Zonde. In beginsel is werken in de zorg een van de mooiste beroepen die er is. Door de vele veranderingen die er de laatste jaren zijn opgetreden in de sector moeten professionals steeds meer in minder tijd. De verantwoording is toegenomen en mensen komen minder toe aan datgene waarvoor ze eigenlijk ooit voor de zorg hebben gekozen. Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid in de Zorg kijkt Arjen Banach naar hoe een werkomgeving kan ontstaan waardoor medewerkers weer meer energie gaan ervaren van hun werkzaamheden. De Lezing Duurzame Inzetbaarheid in de Zorg staat bol van de praktisch tips die morgen kunnen worden toegepast. Arjen Banach is jaren actief geweest in de zorg en in zijn presentaties laat hij op treffende wijze zien hoe Duurzame Inzetbaarheid in de zorg weer energie kan ontketenen.

  Duurzame Inzetbaarheid in het onderwijs

Het onderwijs is de laatste jaren flink onder druk komen te staan: het is niet meer van deze tijd zijn, het is te gedateerd. In een snel veranderende wereld met veranderende behoeften ontstaat er logischerwijs ook veranderende behoeften naar beroepen en dat legt druk over de onderwijssector. Er moet niet worden opgeleid voor werkeloosheid maar voor waar de wereld over een aantal jaar behoefte aan heeft. Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid weet Arjen Banach als geen ander dat werken in het onderwijs van nature al een baan is met verhoogde werkdruk. De enorme druk die de veranderende wereld, maatschappij en politiek uitoefenen op de sector zorgen voor een ongekend hoge werkdruk. In zijn Lezing Duurzame Inzetbaarheid in het Onderwijs laat Arjen Banach op treffende wijze zien hoe Duurzame Inzetbaarheid in het Onderwijs de werkdruk kan doen verminderen en weer voor de juiste energie kan zorgen.

  Duurzame Inzetbaarheid in de bouw

Een van de sectoren waar de roep op duurzame inzetbaarheid groot is, is in de bouw. Werkzaamheden zijn fysiek zwaar en de vroeg hoe personeel inzetbaarheid te houden steekt op. Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid laat Arjen Banach zien dat Duurzame Inzetbaarheid niet alleen een fysieke aangelegenheid is maar ook een mentale. Duurzame inzetbaarheid in de bouw wordt steeds belangrijker om je te onderscheiden als organisatie. In de Lezing Duurzame Inzetbaarheid gaat Arjen Banach daarom in op hoe je in bouw een toekomstgerichte organisatie vormgeeft waarin personeel niet alleen inzetbaar is maar ook energie krijgt van werkzaamheden.

Lezing aanvragen? 

Spreker Duurzame Inzetbaarheid inhuren? 

Hoe meer de wetten van duurzame inzetbaarheid zijn verankerd in een organisatie, hoe meer toekomstbestendig deze is. Succes is immers nog altijd het gevolg van menselijke prestaties. Wil je een Spreker Duurzame Inzetbaarheid boeken, dan is het gewenst dat de inzichten de volgende dag ook worden toegepast. Om die reden past Arjen Banach veel interactie toe. Duurzame inzetbaarheid wordt namelijk eerder ontwikkeld wanneer het wordt ervaren. Door gebruik van humor en veel energie beklijft de inspiratie. Spreker Duurzame Inzetbaarheid Inhuren, kies voor impact en een blijvende verandering!

Kies Arjen Banach...

 • Voor een frisse blik op hoe verandering leidt tot winnende organisaties.
 • Voor een innovatieve kijk op hoe werk te organiseren en de rol van cultuur hierin.
 • Voor het doorbreken van remmende factoren en durf om te experimenteren.
 • Voor een flinke dosis energie, humor en interactie.

Niet geschikt...

 1. Als professor met een verhaal dat bol staat van de wetenschappelijke onderzoeken en theoretische modellen zonder praktische inslag.
 2. Voor een analytisch hoorcollege managementfilosofie met bijbehorende powerpoint van 100+ slides.

 InzetbaarheidVerandering

Organisaties zijn constant aan verandering onderhevig en dit legt druk op duurzame inzetbaarheid.  Hoe organisaties omgaan met verandering bepaalt in grote mate hoe werkzaamheden worden ervaren. Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid heeft Arjen Banach om die reden veel aandacht voor hoe veranderingen zo te initiëren dat ze ten goede komen van de energie in organisaties in plaats van dat ze ten koste gaan van deze energie. Veranderen moet maar in de lezing Duurzame Inzetbaarheid laat Arjen Banach zien hoe het verandering zo kan worden ingericht dat het transformeert van een slopend proces naar een uitdagende reis waar iedereen onderdeel van wil zijn. 

Inzetbaarheid 
Leiderschap

Veel organisaties werken verouderd. In een gedateerd systeem met een verouderde cultuur. Medewerkers willen niets liever dan hun beste werk laat zien maar dan moet de werkomgeving hun daar wel toe in staat stellen. Deze werkomgeving – of organisatiecultuur – is de verantwoordelijkheid van leiders. Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid is Arjen Banach overtuigd dat een van de primaire functies van toekomstgerichte leiders het bouwen is van e een inspirerende werkomgeving. In zijn Lezing Duurzame Inzetbaarheid haalt Arjen Banach daarom graag inzichten aan van de wereld van het leiderschap. Welke verantwoordelijkheden kent leiderschap om duurzame inzetbaarheid te creëren?

Inzetbaarheid & Innovatie

Als Spreker Duurzame Inzetbaarheid is Arjen Banach van mening dat innovatie niet langer iets is wat is toebedeeld aan het hogere management of speciale innovatie-teams. Iedereen moet meedoen maar ook kunnen doen. Uitgebluste medewerkers die moeite hebben om werkzaamheden goed te doen hebben geen ruimte om ook nog initiatief te nemen. Om die reden is duurzame inzetbaarheid een cruciaal element in het welslagen van innovatie. In zijn Lezing Duurzame Inzetbaarheid laat Arjen Banach zien hoe een cultuur wordt gecreëerd waarin medewerkers vanuit duurzame inzetbaarheid ook hun steentje kunnen bijdragen aan het innovatieproces. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?