Energie Challenge

Week 2 - Fysieke Energie

Week 2: Fysieke Energie

  • Fysieke energie:  Fysieke energie is waarschijnlijk de meest bekende vorm van energie, dit heeft namelijk alles te maken met hoe het is gesteld met de energie in je lichaam. We zijn elke dag druk in de weer maar je lichaam is de motor die je in staat stelt om ook daadwerkelijk dingen te ondernemen. Cliché maar je moet goed voor je lichaam zorgen. Een mooie metafoor is die van de auto. Daar kan je overal mee heenrijden, je gaat er vanuit dat de auto het doet, maar als je niet eens in de zoveel tijd een moment neemt om de auto een beurt te geven kom je op een gegeven moment stil te staan, zo is het ook met je lichaam. Investeer dus in je lichamelijke, fysieke energie.
  • Het probleem: Het blijkt dat veel mensen die aan het werk gaan 's ochtends de wekker op een tijd zetten zodat ze kunnen douchen en ontbijten en dan net op tijd op werk verschijnen. Herkenbaar? Het blijkt dat dit regelmatig voor negatieve stress zorgt en het is niet bevorderlijk voor je dag als deze begint met stress, het is slecht voor je fysieke energie. 
  • De oplossing: De beste manier op dit tegen te gaan is een ochtendritueel. Een aantal hele kleine elementen die je toevoegt aan de dingen die je doet voordat je naar bed gaat en op het moment dat je wakker wordt. Door een paar specifieke dingen te doen zul je zien dat je veel meer energie zal ervaren als je 's ochtends opstaat en dus ook veel energieker op je werk verschijnt. Kost dit dan veel tijd? Nee, maximaal 10 minuten maar de voordelen zijn groot.

Week 2: De opdracht 

  • Bekijk de videoreeks hieronder. Elk filmpje introduceert een element van het ochtendritueel. 7 filmpjes, voor elke dag van de week één. Je mag ze allemaal in een keer kijken of kijk een filmpje per dag. Voeg steeds elk element dat je hebt bekeken toe aan je ochtendritueel. Hierin mag je best kritisch zijn, het moet voor jou werken. Pas wel op met scepsis want van alle elementen is het wetenschappelijk bewezen dat het werkt dus grote kans dat het ook voor jou werkt.
  • Om er ook echt voor te zorgen dat je het gaat doen en dus ook de voordelen ervaart is het raadzaam je partner ook te betrekken. Het is leuker om samen de uitdaging aan te gaan en het eerste element zal ook nog eens je liefdesleven aanzienlijk bevorderen ;)
  • Je zal deze week dus bezig gaan met het creëren van je eigen persoonlijke ochtendritueel en je zal ervaren dat hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het je afgaat en hoe meer energie je zal gaan ervaren bij de start van je dag. Bespreek het ook met je collega's en stimuleer elkaar. Succes! 

Wat is de Energie Challenge?

Hartstikke leuk dat je meedoet aan de Energie Challenge. Deze 4-weekse challenge is er volledig op gericht om jou als professional meer inzicht te geven in wie je bent, wat je wil en hoe je dit kan gaan toepassen. Resultaat hiervan is dat je meer energie gaat ervaren in je werk (en ook in je privéleven) en energie is de grootste voorspeller van succes, ook voor jou! 

4 weken lang ontvang je elke week een opdracht rondom een bepaald thema van energie. 

  • Week 1: Sociale Energie - Je draagt met je werkzaamheden bij aan een hoger doel dat bij jou past
  • Week 2: Fysieke Energie - Je hebt de energie en kracht om ook echt datgene te doen wat je wil
  • Week 3: Emotionele Energie - Je hebt een mindset die je helpt om echt gelukkig te zijn in je werk
  • Week 4: Mentale Energie - Je kan in je werkzaamheden je passies en talenten kwijt en kan groeien

De opdrachten zijn er op ontworpen dat ze niet veel tijd in beslag nemen, richttijd is een kwartier. Elke opdracht geeft je inzicht op een bepaald vlak van energie. De Energie Challenge wordt echt een succes als je de uitkomsten gaat delen met je collega's. Zo leer je elkaar beter kennen en weet je beter hoe je elkaar kan helpen en aansluiting kan vinden.