De meest impactvolle

AI-Spreker van Nederland

Ben jij op zoek naar een lezing over AI...

 • waarin AI wordt doorvertaald naar de dagelijkse praktijk
 • het publiek concrete tools krijgt om de volgende dag toe te passen
 • met veel humor en interactie de huidige manier van werken onder de loep wordt genomen?

Over Arjen Banach als AI Spreker...

"AI is geen technologie- maar een cultuurvraagstuk"

We zitten midden in de vierde industriële revolutie, die helemaal draait om technologie. Waar sommige bedrijven zich nu al compleet onderdompelen in de wereld van AI en automatisering zijn veel organisaties nog afwachtend rondom deze ontwikkelingen, en dat is begrijpelijk. AI en automatisering komen opeens overal opzetten en dat zorgt voor onduidelijkheid en zelfs spanning. Wat moeten we er mee en vooral waar beginnen we dan

In de keynote gaan we AI en automatisering afpellen zodat er hele praktische stappen overblijven die iedere organisatie morgen al kan zetten. Want over de toekomst van ons werk is veel onduidelijk behalve dat we anders zullen gaan werken. AI en automatisering gaan ons in staat stellen om onze manier van werken slimmer, beter en leuker te maken, in nagenoeg alle sectoren (o.a. zorg, onderwijs, overheid). 

Waarschuwing: deze keynote is geen sneltreinvaart langs 100+ uiteenlopende AI-ontwikkelingen. We kijken niet van buiten naar binnen maar juist andersom. Het vertrekpunt is jouw organisatiecultuur. Is de huidige manier van werken klaar om kleine stappen te zetten in het omarmen van de technologie...? 

Als AI Spreker Arjen Banach wordt veelal geboekt vanwege:

 • Hoge mate van interactie, humor en energie
 • Praktische AI-tips die gelijk kunnen worden toegepast in werkzaamheden
 • Doorbreken van remmende factoren voor innovatie

★ Doordat Arjen naast AI gespecialiseerd is in onderwerpen als innovatie, werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid kan hij in zijn lezing heel gemakkelijk bruggen slaan naar andere thematieken. Ervaring leert dat de lezing hierdoor als heel praktisch, inspirerend en 'allesomvattend' wordt ervaren.

Lezing over AI aanvragen? 

Waarom AI / Kunstmatige Intelligentie?

  We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk. AI is geen hype, it's here to stay.

  Als Spreker AI / Kunstmatige Intelligentie laat Arjen zien dat we nu op een punt zijn aangekomen dat de ontwikkelingen rondom AI zo hard gaan dat er geen enkele organisatie meer is die kan bijbenen wat er in haar sector gebeurt. De manier waarop je waarde creëert in je organisatie gaat door de toepassing van AI en automatisering hoe dan ook veranderen, dat houd je niet tegen. En dan is de vraag, welke rol willen pakken in het omarmen van deze technologie

  Non-actief Sommige organisaties steken hun kop in het zand. En eerlijk is eerlijk, bij technologische ontwikkelingen die zoveel impact hebben op hoe we ons werk doen is dat niet eens verwonderlijk maar je staat wel gelijk buitenspel en dan is de vraag, hoe goed ben je later nog in het inhalen van de achterstand?

  Re-actief Veel organisaties zijn zich bewust van de kansen (en gevaren) van AI en automatisering. Om die reden is de wens er wel om iets met deze technologie te doen maar in veel gevallen is het nu nog slechts voorbehouden voor de innovatie-afdeling of een speciale taskforce en zo ontsla je onbedoeld de rest van alle medewerkers van het leerproces wat zij nu ook moeten doormaken rondom dit thema. Ondanks dat iedere medewerker vandaag al gigantische voordelen zou kunnen behalen van werken met AI is nog lang niet iedereen bezig met dit vraagstuk.

  Pro-actief Slechts een paar organisaties begrijpen dat AI geen technologie-vraagstuk maar een cultuurvraagstuk is. AI gaat over technologie maar de organisatiecultuur bepaalt of in jouw organisaties professionals ook de voordelen van AI zullen gaan ervaren. Om die reden is het van cruciaal belang dat iedere medewerker nu al bezig is met naast het uitvoeren, ook het uitvinden van zijn of haar baan. Hoe komt mijn werk er in de wereld van morgen - met AI - uit zien

Als Spreker AI is Arjen gefascineerd door ontwikkelingen in hoe we werken. Door zijn vele onderzoeken die hij heeft gedaan rondom de toekomst van werk kan Arjen Banach als inspirator een spiegel voorhouden: hoe kunnen we morgen al laagdrempelig beginnen met AI in de organisatie en hoe maak je het tot een proces waar iedereen aan meedoet? Een van de belangrijkste lessen van AI is dat het voor veel energie kan zorgen, mits juist aangevlogen. Wil jij een Spreker AI inhuren, dan is dat wat Arjen laat zien. Met veel energie, humor en interactie laat hij zien hoe AI vanaf morgen in dagelijkse werkzaamheden kan worden geïntegreerd.

Wees gewaarschuwd...

Bij AI en automatisering is Arjen er van overtuigd dat de organisatiecultuur centraal dient te staan en niet van de AI-ontwikkelingen zelf. Nagenoeg alle AI-sprekers delen een wervelwind aan spectaculaire ontwikkelingen (van binnen- maar ook veel van buiten jouw sector) en vertellen dat je hier nu iets mee moet. Het resultaat hiervan is dat het publiek vaak verontrust achterblijft met de vraag: hoe dan!? De organisatie is hier namelijk (nog) niet klaar voor.

Arjen is er van overtuigd dat de meest waardevolle AI-lezing niet alleen maar gaat over wat AI is of wat je met AI kan, maar vooral hoe we AI kunnen omarmen in onze manier van werken. Daarom vertrekt Arjen in zijn lezing AI altijd uit van jouw organisatiecultuur. Hoe richt je je organisatie zo in dat je door innovatiever te worden toch kan inspelen op deze AI-ontwikkelingen...? 

Complimenten

"Arjen heeft het event Futureproof zeker weten naar een hoger niveau getild, met cijfer 8,5. Niet alleen is hij een energieke en inhoudelijk sterke spreker, ook denkt hij graag mee over het programma. Zo kwam de Arjen beveel ik van harte aan, hij is vol humor, punctueel en creatief, kortom een zeer prettige partner om mee samen te werken."

Anne Weijs - CultuurWerkt

"Arjen heeft op enthousiaste wijze onze leidinggevenden meegenomen in een innovatieve organisatiecultuur. Met een zeer boeiende lezing, maar ook door een workshop waardoor de leidinggevenden met een persoonlijk concreet experiment naar huis gingen. Arjen had zich goed geïnformeerd over onze organisatie en wist enkele prikkelende voorbeelden waar het beter zou kunnen aan de aanwezigen mee te geven."

Peter Fens - Achmea

"Arjen Banach weet energie, dynamiek en content op een pakkende manier te verbinden. Tijdens zijn vermakelijke lezing zet zijn energieke attitude je aan tot een grote glimlach, tot een actieve houding om gelijk aan de slag te gaan met de materie en bovenal tot nadenken."

Jan Buitendijk - AstraZeneca

"Het is indrukwekkend hoe Arjen zich in zo’n korte tijd inleeft in de visie van een bedrijf en dit ‘spontaan’ uitdraagt zonder dat je het idee als toehoorder krijgt dat het ingestudeerd is. Op het podium is Arjen een persoon met natuurlijk charisma en vol energie. Motiverend voor de omgeving en meebewegend op alle niveau's."

An Houthooft - Trivest Group

Wie is Arjen? 

Arjen Banach is spreker en organisatiefuturoloog, je vind hem dagelijks op het podium in het binnen- en buitenland om professionals te inspireren rondom thema’s als:

-Inspirerend Werkgeverschap. Werkgeluk en duurzame inzetbaarheid
-Innovatie, Kunstmatige intelligentie en AI

Arjen brengt veel energie, energie is de brandstof om dingen anders te kunnen doen of te kunnen veranderen. Ook laat Arjen inzien dat het anders kan, inspireert hoe dat moet en motiveert om het morgen ook echt in praktijk te brengen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?