Energie Challenge

Week 3 - Mentale Energie

Week 3: Mentale Energie

  • Mentale energie:  Mentale energie heeft alles te maken met in hoeverre jij als persoon energie krijgt van de dingen die je doet. We willen namelijk, naast iets bijdragen aan de wereld (sociale energie), ook onze potentieel zo goed mogelijk benutten. Ga maar eens na, het voelt niet fijn om bezig te zijn met iets wat je niet leuk vindt, waar je niet goed in bent en wat ook nog eens helemaal niet aansluit bij datgene wat je wil bereiken. Kortom: je wil iets doen wat bij je past, daarvoor staat mentale energie. Vragen die hierbij horen zijn: doe je iets waar je een passie voor hebt, benut je je talenten, heb je je doelen helder vor ogen, ben je ze aan het bereiken, ben je aan het groeien als persoon?

Week 2: De opdracht 

Om je Mentale Energie te verhogen ga je deze een week een spannede opdracht doen. Dit is zonder meer de opdracht van de Energie Challenge waarvoor je het meeste lef nodig hebt maar het zal je ook veel opleveren. Je Mentale Energie zal groeien maar ook je relaties zullen erdoor verbeteren. 

Wat je met de uitkomsten gaat doen is helemaal aan jou. Iedereen gaat hier om zijn of haar manier mee aan de slag maar het belangrijkste is dat je input gaat verzamelen zodat je aan de slag kan met je Mentale Energie. De opdracht is simpel. Kopieer ondertaande mail en stuur deze naar zoveel mogelijk mensen die dichtbij je staan. Vrienden, familie, collega's die je goed kent en waarvan jij ook verwacht dat ze je verder kunnen brengen. Dat is alles. Tot slot, gun jezelf de mogelijkheid deze spannende opdracht aan te grijpen. Je hebt een portie durf nodig maar het kan je echt veel opleveren. Wat? Dat zie je pas als je het doet... Succes!

---

Beste vrienden, familie en collega's:

Heel erg bedankt voor het lezen van deze e-mail. Het is niet gemakkelijk om dit te verzenden, maar het is heel belangrijk voor mij, dus ik waardeer het dat je je kostbare tijd investeert in het lezen (en hopelijk reageren) ervan.

Deze e-mail gaat uit naar slechts een selecte groep mensen. Ieder van jullie kent mij goed, en ik hoop dat het me eerlijke feedback zal geven over mijn sterke punten en vooral ook mijn zwakke punten (of verbeterpunten).

Ik heb nog nooit zoiets gedaan, maar ik denk dat als ik als persoon wil groeien, ik een beter beeld moet krijgen van hoe overkom bij de mensen die er het meest toe doen. Om de persoon te worden die ik kan zijn, om het leven te creëren en bij te dragen aan anderen op de niveaus die ik wil, heb ik jouw feedback nodig.

Dus, wat ik van je zou willen vragen is om in een paar minuten me terug te e-mailen met wat, wat jou betreft, mijn top 2 á 3 ‘verbeterpunten’ zijn. Als je je beter voelt om ook mijn top 2 á 3 'sterke punten’ te delen (ik weet zeker dat ik me er beter door zal voelen), doe dat dan vooral. Dat is het. En je hoeft het niet mooi te verpakken of je in te houden. Ik zal niet beledigd zijn door iets dat je deelt. Sterker nog, hoe eerlijker je bent, hoe meer invloed het me geeft om positieve veranderingen in mijn leven aan te brengen.

Nogmaals bedankt, en als er nog iets is dat ik kan doen om waarde toe te voegen aan jouw leven, laat het me dan weten.

Met oprechte dankbaarheid,

Wat is de Energie Challenge?

Hartstikke leuk dat je meedoet aan de Energie Challenge. Deze 4-weekse challenge is er volledig op gericht om jou als professional meer inzicht te geven in wie je bent, wat je wil en hoe je dit kan gaan toepassen. Resultaat hiervan is dat je meer energie gaat ervaren in je werk (en ook in je privéleven) en energie is de grootste voorspeller van succes, ook voor jou! 

4 weken lang ontvang je elke week een opdracht rondom een bepaald thema van energie. 

  • Week 1: Sociale Energie - Je draagt met je werkzaamheden bij aan een hoger doel dat bij jou past
  • Week 2: Fysieke Energie - Je hebt de energie en kracht om ook echt datgene te doen wat je wil
  • Week 3: Mentale Energie - Je kan in je werkzaamheden je passies en talenten kwijt en kan groeien
  • Week 4: Emotionele Energie - Je hebt een mindset die je helpt om echt gelukkig te zijn in je werk

De opdrachten zijn er op ontworpen dat ze niet veel tijd in beslag nemen, richttijd is een kwartier. Elke opdracht geeft je inzicht op een bepaald vlak van energie. De Energie Challenge wordt echt een succes als je de uitkomsten gaat delen met je collega's. Zo leer je elkaar beter kennen en weet je beter hoe je elkaar kan helpen en aansluiting kan vinden.