arrow_drop_up arrow_drop_down
Spreker-verandering-innovatie

Lezing Verandering & Innovatie: 

Toekomst van Werk 

Arjen is ook te boeken als Spreker Innovatie. Voor een Lezing Innovatie, klik hier

Aanvraag >>

"Cultuur in organisaties bepaalt succes van morgen."

We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk. Veranderingen in werk zijn van alle tijden maar nog nooit waren deze verandering zo ingrijpend en zo frequent. Gevolg? Organisaties moeten hun eigen organisatiemodel zeer kritisch onder de loep nemen en zichzelf de vraag stellen: zijn wij klaar voor een toekomst waarin wendbaarheid, aanpassingsvermogen en constant experimenteren centraal staan.


  • Waarom is verandering, wendbaarheid en aanpassingsvermogen zo essentieel?

De wereld verandert razendsnel, exponentieel en deze verandering zijn disruptief. Ze ontwrichten als het ware de manier waarop onze bedrijven georganiseerd zijn. Ondanks dat in veel gevallen niet precies duidelijk is hoe de nabije toekomst er uit komt moet hier wel op geanticipeerd worden. Meer dan ooit is aanpassingsvermogen belangrijk om in de toekomst klanten nog op een duurzame manier van waarde te kunnen blijven voorzien. Anderzijds – en dat is minstens net zo belangrijk - is aanpassingsvermogen essentieel om interessant te blijven als werkgever richting medewerkers. De toekomstgerichtheid van organisaties wordt in grote mate bepaald door in hoeverre in dagelijkse werkprocessen constant wordt geëxperimenteerd om na te gaan hoe klanten beter bediend en medewerkers beter betrokken kunnen worden. Innovatie wordt dagelijks kost, voor iedereen. Lees dit artikel van Arjen over hoe iedereen in dagelijkse werkzaamheden bezig kan innoveren.


  • Hoe ziet de toekomst van werk er uit?

Niet alleen het werk zal inhoudelijk gaan veranderen (inspelen op de veranderende behoefte van klanten, cliënten, burgers etc…) maar ook de manier waarop werk wordt gedaan. Het sleutelwoord hierbij is flexibiliteit. Als het inhoudelijke werk een wendbaar, flexibel karakter krijgt, dan zal de manier waarop wordt gewerkt dit ook moeten zijn. Organisaties gaat steeds minder met vaste functies en functiehuizen werken en meer vanuit rollen en talenten. Daarnaast zal ook plaats- en tijdonafhankelijk-werk steeds meer zijn intreden gaan doen in organisaties. Dit draagt allemaal bij aan het autonoom werken, dat medewerkers steeds meer zeggenschap krijgen over hoe hun werk naar eigen inzicht uit te voeren. Gevolg is dat medewerkers meer en meer de mogelijkheid krijgen om snel hun werkzaamheden zo goed mogelijk af te stemmen op de veranderende behoefte van klanten. Luister hier de podcast met Frank van Massenhove over hoe écht autonoom te werken.

 

  • Lezing (uit te breiden tot workshop)

Arjen doet al jaren onderzoek naar vooruitstrevende organisaties op het gebied van cultuur en innovatie. Hij is daarbij vooral op zoek naar de strategieën en aspecten die door andere organisaties te adopteren zijn. Na een aantal jaren zich ondergedompeld te hebben in verschillende organisatieculturen ontwikkelde hij het Cultuur Canvas. Hierin staan de 6 trends die toekomstgerichte organisaties omarmen. Tevens zijn dit aspecten die iedereen organisatie ongeacht grootte en sector kan toepassen. Uit zijn onderzoek blijkt namelijk dat futuristische organisatiemodellen als zelfsturing en holacracy niet per sé noodzakelijk zijn om toekomstgerichtheid te ontwikkelen.

In de lezing gaan we inzoomen op drie niveaus waarop werk wordt georganiseerd. Op individueel vlak, als collectief/team en organisatie-breed. Elk van deze niveaus kent twee trends die aan de hand van interessante cases en inspirerende praktijkvoorbeelden worden gepresenteerd. Het Cultuur Canvas zorgt dat het publiek na lezing gelijk aan de slag kan met die trends die het best passen bij hun organisatie.

Elke organisatie is anders en ik wil zo goed mogelijk aansluiten op de huidige situatie én wens van jouw team, bedrijf of congres. Als je contact opneemt kijken we samen hoe ik van waarde kan zijn voor een blijvend resultaat.

Complimenten

"Arjen brengt energie in de zaal, zorgt voor een ontspannen sfeer en durft te confronteren op een manier waarop hij goed de aandacht vast weet te houden maar zonder dat het ongemakkelijk wordt."

Emke Daniels - HR Top 100

"Een inspirerend verhaal! Wat een super goeie leuke simpele voorbeelden om 'de wereld beter te maken'. Allemaal voorbeelden die ik ook weer kan gebruiken bij mijn werkzaamheden. Eigenlijk weet je het wel, maar als iemand het dan op zo'n leuke manier vertelt, word je toch weer wakker geschud."

Irene Mulder - De Rotterdamse Zorg

"Arjen Banach weet energie, dynamiek en content op een pakkende manier te verbinden. Tijdens zijn vermakelijke lezing zet zijn energiek attitude je aan tot een grote glimlach, tot een actieve houding om gelijk aan de slag te gaan met de materie en bovenal tot nadenken. Met veel plezier en interesse!"

Jan Buitendijk - AstraZeneca

"Bij ABN AMRO wilde ik een inspiratiemiddag organiseren voor leidinggevenden. Via via, kreeg ik de naam van Arjen Banach door en uiteindelijk zijn we met hem in zee gegaan voor een uur vol humor en energie gericht op 'het leven bij de bank' . De woorden; professioneel, grappig, ambitieus schieten me te binnen als ik aan Arjen denk."

Bianca Fernandez - ABN AMRO

"Arjen geeft energie. Samen met zijn visie op persoonlijk leiderschap en werkgeluk maakte hij inspiratiedagen tot een groot succes. Net zo gemakkelijk lukt het Arjen om zijn visie en kennis in te zetten voor praktische adviezen voor organisatie, teams en medewerkers. Hij heeft ons met energie op weg geholpen onze strategie tot leven te brengen."

Ria Schuurman - Cosis (zorg)

Wil je een aanvraag doen of graag telefonisch contact voor meer informatie? 


Stuur een bericht, laat je gegevens daarin achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op om samen met jou te kijken of er een goede match is tussen jouw organisatie of congres en Arjen als spreker.

Ook als Arjen niet de juiste spreker is, hij heeft een groot netwerk met collega-sprekers die hij zou kunnen aanraden.

We raden aan om zo snel mogelijk een datum voor een mogelijke aanvraag door te spelen zodat er een optie in de agenda kan.