Spreker & Organisatiefuturoloog

"Uitvoeren of uitvinden? Nu is meer dan ooit het moment aangebroken om je werk uit te vinden"

Arjen Banach is spreker en organisatiefuturoloog. Hij staat dagelijks op het podium in binnen- en buitenland om professionals te inspireren rondom thema's al:

  • Inspirerend Werkgeverschap, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid
  • Innovatie, Kunstmatige intelligentie en AI 

Arjen heeft een frisse blik op de toekomst van organiseren. Een vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd. Wat zijn de essentiële ingrediënten voor een inspirerende organisatiecultuur om iedereen mee te krijgen, niet gefocust op voortgang maar op vooruitgang?

De wereld verandert namelijk razendsnel en organisaties moeten mee. Wat maakt dat organisaties zich nu onderscheiden en succesvol zijn en wat betekent dat voor de toekomst van jouw organisatie? 

Investeer in professionals; hun aanpassingsvermogen, creativiteit en betrokkenheid bepaalt hoe succesvol een organisatie is in een snel veranderende wereld!

Arjen is geen hoogleraar of professor met een verhaal dat bol staat van de wetenschappelijke onderzoeken en theoretische modellen. Voor een analytisch college managementfilosofie ben je bij Arjen aan het verkeerde adres. Arjen brengt veel energie. Energie is de brandstof om dingen anders te kunnen doen, te veranderen. Humor, interactie, prikkelende vragen en eyeopeners voeren de boventoon. Arjen laat inzien dat het anders kan, inspireert hoe dat moet en motiveert om het morgen ook echt in praktijk te brengen.

Arjen heeft tot dusver vijf boeken geschreven. 

📖 Een Nieuwe Werkrealiteit - Ontdek de beste manier van werken

📖 Zet de Patiënt op 2 - Zorgen voor anderen begint bij jezelf

📖 Zet je Leerlingen op 2 - Beter doceren door te leren doseren

📖 Remote Leiderschap - Effectief leidinggeven op afstand

📖 Organisatievibe - De principes van toekomstgericht werken

Arjen is ook bekend van zijn podcast ‘Toekomst van Werk’. Daarmee geeft hij een inkijk bij de meest opvallende bedrijven in Nederland en spreekt hij de grootste dwarsdenkers en visionairs op het gebied van organisatiecultuur.

Arjen Banach...

✦ Woont in Zwolle, samen met Jacqueline, dochtertje Evi en kat O'Malley

✦ Is een enorme liefhebber van bordspelletjes, koken en wijn. 

✦ Speelt veel badminton, padel en rijdt graag op de MTB.

✦ Speelt gitaar, piano en zingt (voor zeer selecte gezelschappen). 

✦ Heeft in het verleden meegedaan met Cameretten en het Groninger Studenten Cabaret Festival.