Spreker Overheid

"Van werk uitvoeren naar ons werk uitvinden         Arjen Banach

Een nieuwe werkrealiteit breekt aan. Dit is meer dan ooit het moment om de beste manier van werk te ontdekken.

Onze manier van werken verandert. Werken op afstand, of hybride werken, begint een vaste plek in ons werkende leven te krijgen. Het lijkt nu echter vooral te gaan over waar we werken - op kantoor, thuis of elders - maar de echte transformatie die we moeten doormaken gaat over hoe we werken. Werken vanuit huis betekent namelijk niet dat je altijd geconcentreerd kan werken. Werken op kantoor betekent niet dat je automatisch meer verbonden bent met je collega’s. Nu onze manier van werken in de overheid zo hevig aan het veranderen is, is dit meer dan ooit het moment om daar invloed op uit te oefenen. Organisatiefuturoloog Arjen Banach laat zien hoe je samen met je collega’s de beste manier van werken ontdekt, in de nieuwe werkrealiteit.


Uitvoeren of uitvinden…?
Nu is meer dan ooit het moment aangebroken waarop je niet alleen je werk moet uitvoeren, maar bovenal je manier van werken moet uitvinden.


In 2018 werd Arjen uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers van Nederland, onder andere door de hoge mate van interactie, humor en energie in zijn lezingen. In 2022 verscheen 'Een nieuwe werkrealiteit', het boek dat hij schreef voor kenniswerkers. 

Lezing aanvragen? 

Lezingen & Workshops

Werkgeluk bij de Overheid

Werkgeluk in bij de overheid staat onder druk. Er spelen veel veranderingen in het publieke domein en door de vele veranderingen zijn de verzuim- en verloop cijfers historisch hoog, medewerkers blijken de alsmaar hoger wordende werkdruk niet goed aan te kunnen. In beginsel betekent werken bij de overheid bij mogen dragen aan prachtige en waardevolle projecten maar lang niet altijd ervaren medewerkers het meer zo. Door de vele veranderingen die er de laatste jaren zijn opgetreden in de sector moeten professionals steeds meer in minder tijd. De verantwoording is toegenomen en mensen komen minder toe aan datgene waarvoor ze eigenlijk ooit voor hun baan hebben gekozen. Als Spreker Overheid kijkt Arjen naar hoe een werkomgeving kan ontstaan waardoor medewerkers weer meer energie gaan ervaren van hun werkzaamheden. De Lezing Werkgeluk in bij de overheid staat bol van de praktisch tips die morgen kunnen worden toegepast. 

Verandering bij de Overheid

De maatschappij verandert sterk. Onze fysieke omgeving verandert sneller dan ooit en burgers veranderen mee, hebben andere, nieuwe behoeften waarop de maatschappij op in moet spelen. Dit legt een grote druk op de overheid. Verandermanagement in de overheid is de laatste jaren een steeds belangrijker thema geworden. Hoe richt je een overheidsorganisatie zo in dat je adequaat in kan spelen op de behoeften van burgers? Je staat als overheidsorganisatie ten dienste van deze burgers maar desondanks is de laatste jaren de kloof tussen burger en overheid groter geworden. Als Spreker Verandermanagement Arjen naar hoe veranderingen kunnen transformeren naar experimenten zodat er weer echt beweging ontstaat. Hij is jarenlang actief in de lokale overheid als raadslid en fractievoorzitter en in zijn lezing Verandermanagement laat hij op treffende wijze zien hoe verandering toch weer voor de juiste energie kan zorgen.

Vernieuwing bij de Overheid

In de overheid wordt flink geīnnoveerd. Dat moet ook wel. Om als overheid zo goed mogelijk van waarde te kunnen zijn en blijven moeten we mee met de snel veranderende wereld. Dit brengt in korte tijd vele veranderingen met zich mee. Dat er vernieuwd wordt is positief maar lang niet iedereen is even betrokken bij het proces van vernieuwing binnen overheidsorganisaties en medewerkers blijken de alsmaar hoger wordende veranderdruk maar moeilijk bij te kunnen benen. Dat is een belangrijk signaal. Geslaagde vernieuwing ontstaat pas als professionals meedoen, als vernieuwing iets wordt van iedereen in de organisatie. Als je wil dat iets gedragen wordt moet het ook aangedragen zijn. Als Spreker Overheid kijkt Arjen naar hoe iedereen bij kan dragen aan de broodnodige vernieuwing bij de overheid. En hoe we daar met elkaar tijd voor vrijspelen die geīnvesteerd kan worden in samen het werk stukje bij beetje te verbeteren en daarmee te groeien naar een toekomstgerichte overheidsorganisatie.

Visie & Praktisch Advies
Arjen geeft energie met zijn presentaties. Samen met zijn visie op persoonlijk leiderschap en werkgeluk maakte hij onze inspiratiedagen tot een groot succes. Net zo gemakkelijk lukt het Arjen om zijn visie en kennis in te zetten voor praktische adviezen voor organisatie, teams en de medewerkers. Hij heeft ons op deze manier met energie op weg geholpen onze strategie tot leven te brengen.

Ria Schuurman - 

Cosis (zorg)

Prikkelend & Op Maat
Arjen heeft op enthousiaste wijze onze leidinggevenden meegenomen in een innovatieve organisatiecultuur. Met een zeer boeiende lezing, maar ook door een workshop waardoor de leidinggevenden met een persoonlijk concreet experiment naar huis gingen. Arjen had zich goed geïnformeerd over onze organisatie en wist enkele prikkelende voorbeelden waar het beter zou kunnen aan de aanwezigen mee te geven.
Peter Fens -  Achmea
Inspirerend & Frisse Blik
Tijdens het jaarlijkse congres HRM in de Zorg geeft Arjen Banach met zijn keynote een frisse blik op de toekomstgerichte zorgorganisatie. Hoe blijf je kwaliteit van zorg leveren in een snel veranderende wereld? Hij inspireert de 350 HR professionals en gaat ook in dialoog over hoe je een organisatiecultuur kunt creëren waarin veranderingen vanzelf ontstaan. Vol enthousiasme en energie!
Joke Dielesen - CKC Seminars
Energiek & Praktisch
Een inspirerend verhaal! Wat een super goeie leuke simpele voorbeelden om 'de wereld beter te maken'. Allemaal voorbeelden die ik ook weer kan gebruiken bij mijn werkzaamheden. Eigenlijk weet je het wel, maar als iemand het dan op zo'n leuke manier vertelt, word je toch weer wakker geschud.

Irene Mulder -

De Rotterdamse Zorg

Trainingen bij de Overheid

Samen met Team Heartbeats ondersteunt Arjen met hele praktische trainingen en coaching veel overheidsorganisaties in thema's als veerkracht, omgaan met verandering en werkplezier.