arrow_drop_up arrow_drop_down
spreker-training-verandering

Training: 

Experimenteren (hoe om te gaan met verandering?)

Aanvraag >>

"Oplossingen komen door in beweging te zijn."

Een veranderende werkomgeving vraagt om initiatief en experimenten. De beste oplossingen komen door aan de slag te gaan. In het denken zitten meer vragen, oplossingen komen door in beweging te komen.

  • Hoe te experimenteren?

Creativiteit en experimenteren zijn twee cruciale factoren om te komen tot vernieuwing in organisaties. Creativiteit in een proces dat zich in het brein voltrekt, een brein dat vragen stelt, anders kijkt en op zoek gaat naar oplossingen die nog niet voor handen zijn. Creativiteit is net als piano spelen, na de eerste keer is er nog geen bevredigend resultaat. Het brein moet getraind worden, door de ruimte te krijgen, geprikkeld te worden en door herhaling. De kracht van creativiteit zit in ontspanning en frequentie.

  • Denken door te doen

Experimenteren in organisaties gebeurt door de bank genomen te weinig. Door hoge werkdruk en veranderprocessen is er geen ruimte om echt de tijd te nemen om te kijken hoe het anders kan. Hier schuilt een groot gevaar in. Er moet constant geïnnoveerd worden om de klant beter te kunnen bedienen. Slaag je daar niet in dan wordt je ingehaald door de concurrentie en in een snel veranderende wereld zou het zomaar kunnen dat de grootste concurrent nog moet worden opgericht. In beweging komen is dus het belangrijkste. Net als bij een raket is voor de start de meeste energie nodig. Door samen ruimte te creëren en aan de slag te gaan met experimenteren ontstaat deze energie.

  • Workshop

Tijdens de workshop gaan we aan de slag vanuit een bepaalde doelstelling. De eerste vraag is, waar willen we verbeteren. Het Cultuur Canvas, ontwikkelt door Arjen, geeft hier richting aan. Volgens gaan we een creatief proces in gevolg door de vormgeving van een concreet experiment waar iedereen vanaf de volgende dag mee aan de slag kan, om datgene wat verbeterd dient te worden in gang te zetten.

Elke organisatie is anders en ik wil zo goed mogelijk aansluiten op de huidige situatie én wens van jouw team, bedrijf of congres. Als je contact opneemt kijken we samen hoe ik van waarde kan zijn voor een blijvend resultaat. 

Complimenten

"Arjen brengt energie in de zaal, zorgt voor een ontspannen sfeer en durft te confronteren op een manier waarop hij goed de aandacht vast weet te houden maar zonder dat het ongemakkelijk wordt."

Emke Daniels - HR Top 100

"Een inspirerend verhaal! Wat een super goeie leuke simpele voorbeelden om 'de wereld beter te maken'. Allemaal voorbeelden die ik ook weer kan gebruiken bij mijn werkzaamheden. Eigenlijk weet je het wel, maar als iemand het dan op zo'n leuke manier vertelt, word je toch weer wakker geschud."

Irene Mulder - De Rotterdamse Zorg

"Arjen Banach weet energie, dynamiek en content op een pakkende manier te verbinden. Tijdens zijn vermakelijke lezing zet zijn energiek attitude je aan tot een grote glimlach, tot een actieve houding om gelijk aan de slag te gaan met de materie en bovenal tot nadenken. Met veel plezier en interesse!"

Jan Buitendijk - AstraZeneca

"Bij ABN AMRO wilde ik een inspiratiemiddag organiseren voor leidinggevenden. Via via, kreeg ik de naam van Arjen Banach door en uiteindelijk zijn we met hem in zee gegaan voor een uur vol humor en energie gericht op 'het leven bij de bank' . De woorden; professioneel, grappig, ambitieus schieten me te binnen als ik aan Arjen denk."

Bianca Fernandez - ABN AMRO

"Arjen geeft energie. Samen met zijn visie op persoonlijk leiderschap en werkgeluk maakte hij inspiratiedagen tot een groot succes. Net zo gemakkelijk lukt het Arjen om zijn visie en kennis in te zetten voor praktische adviezen voor organisatie, teams en medewerkers. Hij heeft ons met energie op weg geholpen onze strategie tot leven te brengen."

Ria Schuurman - Cosis (zorg)

Wil je een aanvraag doen of graag telefonisch contact voor meer informatie? 


Stuur een bericht, laat je gegevens daarin achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op om samen met jou te kijken of er een goede match is tussen jouw organisatie of congres en Arjen als spreker.

Ook als Arjen niet de juiste spreker is, hij heeft een groot netwerk met collega-sprekers die hij zou kunnen aanraden. 

We raden aan om zo snel mogelijk een datum voor een mogelijke aanvraag door te spelen zodat er een optie in de agenda kan.