spreker-training-verandering

 Experimenteren:
Van inspiratie naar activatie

"Oplossingen komen door in beweging te zijn."

Een veranderende werkomgeving vraagt om initiatief en experimenten. De beste oplossingen komen door aan de slag te gaan. In het denken zitten meer vragen, oplossingen komen door in beweging te komen.

  • Hoe te experimenteren?

Creativiteit en experimenteren zijn twee cruciale factoren om te komen tot vernieuwing in organisaties. Creativiteit is een proces dat zich in het brein voltrekt, een brein dat vragen stelt, anders kijkt en op zoek gaat naar oplossingen die nog niet voor handen zijn. Creativiteit is net als piano spelen, na de eerste keer is er nog geen bevredigend resultaat. Het brein moet getraind worden, door de ruimte te krijgen, geprikkeld te worden en door herhaling. De kracht van creativiteit zit in ontspanning en frequentie.

  • Denken door te doen

Experimenteren in organisaties gebeurt door de bank genomen te weinig. Door hoge werkdruk en veranderprocessen is er geen ruimte om echt de tijd te nemen om te kijken hoe het anders kan. Hier schuilt een groot gevaar in. Er moet constant geïnnoveerd worden om de klant beter te kunnen bedienen. Slaag je daar niet in dan word je ingehaald door de concurrentie en in een snel veranderende wereld zou het zomaar kunnen dat de grootste concurrent nog moet worden opgericht. In beweging komen is dus het belangrijkste. Net als bij een raket is voor de start de meeste energie nodig. Door samen ruimte te creëren en aan de slag te gaan met experimenteren ontstaat deze energie. 

  • Workshop

Tijdens de workshop gaan we aan de slag vanuit een bepaalde doelstelling. De eerste vraag is, waar willen we verbeteren? Als Spreker geeft Arjen Banach hier richting aan. Volgens gaan deelnemers een creatief proces in. Er wordt een concreet experiment gecreëerd (om team- of individueel niveau) waar iedereen vanaf de volgende dag mee aan de slag kan, om datgene wat verbeterd dient te worden in gang te zetten. 

Elke organisatie is anders en Arjen wil zo goed mogelijk aansluiten op de huidige situatie én wens van jouw team, bedrijf of congres. Als je contact opneemt kijken we samen hoe Arjen van waarde kan zijn voor een blijvend resultaat. 

Workshop aanvragen